Over Sanne

Mijn naam is Sanne Knijn. Ik ben voedingsdeskundige, -coach, auteur van het boek vitaal van start en fulltime moeder van een dochter en een zoon.

Zwanger
Mijn eerste zwangerschap heeft mij geïnspireerd voor een andere richting in het leven. Voorheen werkte ik als manager in het bedrijfsleven en nu volg ik mijn hart: mensen coachen bij het maken van keuzes in gezonde voeding en leefstijl.

Nu gezond zwanger worden en zwanger blijven intrigeert mij ontzettend. Het heeft namelijk grote invloed op de algehele gezondheid van de toekomst. De vader en moeder hebben zelf veel invloed op het wel of niet slagen van een gezonde zwangerschap en bepalen hiermee de gezondheid van hun kindje(s). Tijdens de maanden voor de conceptie, tijdens de conceptie, de zwangerschap, de geboorte en tijdens de eerste levensjaren wordt de basis van het leven van het kind bepaalt. Het is van belang om na te denken over een passende invulling van gezonde voeding en leefstijl, voor jezelf en voor je kind(eren). Ik help je hier graag bij!

Klachten
Klachten zijn slechts een teken van het lichaam en/of geest dat er een tekort is aan een bepaalde voedingsstof. Als je dit weet en je speelt in op de tekorten die er zijn, kom je jezelf (en eventueel de baby in de buik) tegemoet in de behoefte die er is. Dit is noodzakelijk, omdat er met tekorten niet gezond kan worden geleefd. Op termijn leveren de tekorten heftige ziektes op. Dit zie in westerse landen nu veel. Er is werk aan de winkel: onze algehele gezondheid dient flink verbetert te worden. In mijn optiek is dit zeker wel mogelijk, mits je er zelf voor 100% voor gaat.

Mission possible
Mijn missie is om zoveel mogelijk medemensen gezond te laten eten en leven, met name: stellen met een kinderwens (ook als er sprake is van onvruchtbaarheid), moeders die zwanger zijn en klachten ervaren, jonge moeders tijdens het herstel van de zwangerschap en bevalling en kinderen en volwassenen met (chronische) aandoeningen.