'Vitaal Van Start geeft hulp en vernieuwende inzichten om je zwangerschap en gezondheid positief te beïnvloeden.' - Edwin Wiersma (verloskundige, docent en therapeut)

Kerstdiner en zwanger: 8 zwangerschapsproof recepten!

kerstdiner zwanger

Tijdens je zwangerschap ben je waarschijnlijk vooral veel bezig met wat je wel en beter niet kan eten. Nu komen de kerstdagen eraan en komen er vaak ook gerechten voorbij die je tijdens de zwangerschap niet kan eten.

Zo kunnen zwangere vrouwen gerechten met alcohol, vacuüm verpakte gerookte zalm, rauw vlees, rauw ei, gluten en verstorende zuivel beter vermijden. Maar ook producten zoals varkensvlees en suiker kunnen verstorend werken. Het klinkt alsof er geen kerstdiner overblijft onder deze voorwaarden. Maar niets is minder waar! Hieronder vind je jouw écht gezonde zwangerschapsproof kerstdiner.

Dit kerstdiner is voorzien van:

  • een warme (welkomst)drank
  • een zoete traktatie
  • een voorgerecht
  • een bijgerecht
  • een hoofdgerecht bestaande uit twee recepten
  • een nagerecht
  • een alcoholvrije cocktail

En dit alles bevat geen gluten, geen geraffineerde suikers en geen zuivel en is zwangerschapsproof!

Wil je meer weten over voeding tijdens de zwangerschap voor de rest van het jaar? Het boek vitaal van start is een must have!

Warme welkomstdrank

Deze heerlijke verwarmende chocolademelk is een ware traktatie op zich. Wellicht lusten de gasten die niet zwanger zijn deze chocolademelk met een scheutje rum!

kerstdiner en zwanger

Zoete traktatie

Deze gezonde tulband is glutenvrij, zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers. Heerlijk bij de thee en chocolademelk maar ook heerlijk bij het ontbijt!

kestdiner zwanger

Voorgerecht

Een vegetarische champignonsoep doet altijd goed! Wil je deze champignonsoep als voorgerecht serveren tijdens het kerstdiner?

kerstdiner zwanger

Bijgerecht

Stoofperen zonder wijn: een oplossing voor de zwangere vrouw! Deze stoofperen hebben een lekkere licht pittige smaak en bevatten geen alcohol en geraffineerde suiker.

kerstdiner zwanger

Hoofdgerecht

In plaats van een stuk rood vlees kies je tijdens de zwangerschap liever voor een kip uit de oven. Het is snel klaar, staat chique en is zeer voedzaam en smaakvol.

kerstdiner zwanger

Deze gevulde paprika's misstaan zeker niet op de kersttafel!

kerstdiner zwanger

Dessert

In vele bekende kerst-desserts zit rauw ei, drank of veel suiker verwerkt. Dit is voor de zwangere vrouw zeker niet gewenst. Deze super snelle chocolademousse is zwangerschapsproof en kun je goed voorbereiden waardoor het perfect is voor als een dessert tijdens een feestelijke maaltijd of als ontbijt om de ochtend te vieren.

kerstdiner zwanger

Alcoholvrije cocktail

Deze alcoholvrije cocktail kan tijdens je zwangerschap niet missen op een feestje. De alcoholvrije cocktail proeft friszoet en feestelijk! Ben je op zoek naar een feestelijke alcoholvrije cocktail voor de kerstdagen? Zoek niet verder. This is the one!

kerstdiner zwanger

---------------------------------------------------------------------------------------

KERSTCADEAU!

Wil je meer weten over wat je wel en niet kan eten tijdens de zwangerschap, hoe je kan genezen van zwangerschapskwalen en wat je zelf kan doen om je baby('s) zo gezond mogelijk te laten ontwikkelen? Of gun je je vriendin, zus of collega deze kennis? Het fysieke boek vitaal van start geeft adviezen die iedere zwangere vrouw nodig heeft.

kerstdiner zwanger 

© 2016-2019 – Sanne Knijn, all rights reserved

Disclaimer: deze website geeft geen medisch advies. Bij twijfel: raadpleeg een verloskundige of (huis)arts. 

Koop vitaal van start

vitaal van start
vitaal van start
Normale prijs
€22,50
Aanbiedingsprijs
€22,50