'Vitaal Van Start geeft hulp en vernieuwende inzichten om je zwangerschap en gezondheid positief te beïnvloeden.' - Edwin Wiersma (verloskundige, docent en therapeut)

6 weken zwanger: symptomen en de ontwikkeling van je baby!

6 weken zwanger

6 Weken zwanger zijn begint bij zwangerschapsdag 43 en loopt tot en met dag 49. Je zit nu in je 7e zwangerschapsweek.

De lengte van je baby is nu 5 millimeter.
Je baby is nu 4 weken oud! (dag 29 – 36)
Het gewicht van je baby is bijna 1 gram.

In dit artikel krijg je informatie over:

 • De ontwikkeling van je baby
 • De zwangerschapshormonen
 • De zwangerschapkwalen
 • 6 weken zwanger tips

Leestijd: 2 minuut en 35 seconden

Na het lezen van dit artikel weet je precies welke ontwikkelingen je baby doormaakt en weet je ook precies wat je deze week kan doen om de ontwikkeling van je baby te ondersteunen.

6 weken zwanger en jouw baby

Deze week is een bijzondere week voor jou en je baby. Zijn hartje is gevormd en begint nu de kloppen! Hierdoor kan je baby zich nu nog sneller ontwikkelen.

Ook de hersenen en de wervelkolom zijn afgelopen week flink gegroeid. De hersenen worden deze week opgesplitst in 3 delen: de voorhersenen, middenhersenen en de achterhersenen. Je baby heeft nu nog een klein staartje waaruit de wervels zich zullen ontwikkelen. Het staartje verdwijnt vanzelf tijdens de ontwikkeling. De organen zoals de longen, lever, gal en alvleesklier worden nu in de ontwikkeling gestart. De organen hebben nu al hun vaste plek gekregen. Ook is de ontwikkeling van de ademhalings- en spijsverteringssystemen begonnen. 

Qua uiterlijk gaat je baby nu steeds meer op een kindje lijken. Vorige week zag je baby er nog uit als een klein boontje. Nu lijkt het meer op een garnaaltje ter grootte van een granaatappel pitje. Deze week komen er knoppen op de plekken van de romp waar de armen en benen worden ontwikkeld. Ook ontwikkelen de ogen zich al. Ze zitten nu nog aan de zijkant van het gezicht maar dit komt helemaal goed zodra het gezicht zich verder ontwikkelt.

6 weken zwanger

Vanaf deze week krijgt je baby voedingsstoffen binnen via jouw bloed. Het is belangrijk dat je weet hoe je gezond kan eten zodat je grip krijgt op de ontwikkeling van je kindje.

Kortom: vanaf deze week klopt het hartje van je baby en begint hij steeds meer op een mensenbaby te lijken.

6 weken zwanger en jouw ontwikkelingen

Waarschijnlijk voel je steeds duidelijker aan je lichaam dat je zwanger bent. Logisch ook, want je hormonen veranderen naar een tijdelijke hormoonhuishouding voor een optimale ontwikkeling van jou en en je baby. Daarnaast vergt de zwangerschap, en alles wat daarbij komt kijken, veel energie. Deze energie kun je halen uit de juiste voeding. Snelle suikers zullen ervoor zorgen dat je nog vermoeider bent dan gemiddeld en langzame suikers, vezels, ijzer, vitamine C en vitamine B zullen juist voor energie zorgen. Om kwalen zo veel mogelijk te voorkomen en te verminderen, is het belangrijk dat je gezond eet en ook aanvult met voedingssupplementen. Ik schrijf hierover in hoofdstuk 3 van Vitaal Van Start.

6 weken zwanger? Dit zijn de tips:

 • Informeer familieleden en/of vrienden die je in vertrouwen wilt nemen als je dit nog niet hebt gedaan.
 • Als je nog niet bent gestart, start dan met het slikken van minimaal een goede foliumzuur. Let op: niet alle foliumzuur is gezond voor jou en je baby! Je leest erover in dit artikel.
 • Verander gewoontes zoals het nemen van alcohol, sigaretten, medicatie en suiker of synthetische zoetstoffen.
 • Laat de kattenbak schoonmaken door iemand anders vanwege de mogelijke besmetting met de parasiet toxoplasma gondii.
 • Maak een afspraak met een verloskundige bij jou in de buurt. Je hebt geen doorverwijzing nodig maar het is wel handig om alvast contact te hebben met je verloskundige.
 • Pas eventueel je verzekering aan.
 • Zorg voor goede voeding, rust en ontspanning.
 • Beweeg tegelijkertijd ook voldoende. Eventueel kun je al een zwangerschapssport uitkiezen zoals zwangerschapsdansen, -yoga of zwemmen.

---------------------------------------------------------------------------------------

DE VITAAL VAN START METHODE. DÉ NATUURLIJKE METHODE VOOR EEN GEZONDE ZWANGERSCHAP!

Wil je meer weten over wat je wel en niet kan eten tijdens de zwangerschap, hoe je kan genezen van zwangerschapskwalen en wat je zelf kan doen om je baby('s) zo gezond mogelijk te laten ontwikkelen? Het boek vitaal van start geeft adviezen voor de vrouw om gezond en gelukkig zwanger te zijn!
6 weken zwanger
---------------------------------------------------------------------------------------

© 2016-2020 – Sanne Knijn, all rights reserved

Disclaimer: deze website geeft geen medisch advies. Bij twijfel: raadpleeg een verloskundige of (huis)arts 

Koop vitaal van start

vitaal van start
vitaal van start
Normale prijs
€22,50
Aanbiedingsprijs
€22,50